vrijdag 18 mei 2018

- Werken op een nieuwe locatie in de ouderenzorg!

Ik heb een nieuwe baan, een hele uitdaging. Ook in de ouderenzorg! Ik ben vandaag voor de 2de keer daar wezen werken.. Het is heel relax daar, en de bewoners zijn nog allemaal redelijk zelfstandig. Anders als ik ben gewend op de gesloten afdeling! Daar krijg ik veel te maken met ouderen met gedragsproblemen of angst. Ik vind het hier ook prettig werken, Maar allebei de afdelingen vind ik even leuk.. Deze afdeling is gewoon open, je bent al snel van plan om hun te verzorgen/helpen, maar deze ouderen doen eigenlijk bijna alles zelfstandig. Hahaha dat is even wennen, Je hoeft deze doelgroep niet te verzorgen maar je bent er puur voor een babbeltje en leuke activiteiten te ondernemen omdat ze soms erg eenzaam zijn. Dat heeft ook iets moois, Je bent eigenlijk ook hard nodig als vrijwilliger maar op een andere manier! Het personeel heeft het vaak erg druk en vaak is er veel behoefte voor even dat sociale praatje! Ik ben even bij mijn ouders langs geweest, en een ijsje gegeten met Denise, Jeffrey, en Benjamin bij De Kers. Mijn groepsgenootje is nog steeds vaak erg onrustig, en dat zorgt voor veel prikkels bij de rest van mijn groepsgenootjes.. Ik hoop dat dit snel verbetert in de toekomst.... Want dit is natuurlijk voor niemand echt prettig leven, wij hebben ook gewoon behoefte aan rust. Boos worden doet iedereen, maar elke dag woede aanvallen hebben is gewoon echt heel vervelend... Alle aandacht gaat alleen naar haar, Die boze buien kunnen de hele dag duren, Gillen/Schreeuwen/Schelden. Ik ben er een beetje klaar mee eigenlijk.. Het heeft soms nog niet eens een reden als ze een woede aanval krijgt. Ik hoop dat dit snel ophoud! Je kan met mij alle kanten op, maar ooit heb ik er ook gewoon genoeg van! Ik zit voortaan goed in mijn vel, en hoop dat dit nog lang zo blijft.... Dat ga ik niet laten verpesten door haar! Ik weet dat ik heel goed bezig ben, en heb mezelf steeds beter onder controle! Ik hoop dat iedereen ziet dat dit zo niet door kan gaan met dat groepsgenootje. Ooit explodeert het denk ik echt goed bij de andere.. Wij zijn ook gewoon mensen toch? Als je beseft dat wij hele dagen in chaos moeten leven, begrijp je wel dat wij ook ooit flippen? Dat wil ik gewoon voorkomen! Ik ben lekker aan het bloggen, mijn frustratie van me afschrijven! Mijn lieve vriendinnetje Hanne is logeren bij haar ouders in Breda.. Ik ga even lekker tv kijken met wat lekkers! Morgen ga ik gezellig naar huis, Ik hou jullie op de hoogte! xYoni

Psst: Deze foto is gewoon voor de lol, Natuurlijk rook ik niet! Ik vind het gewoon grappig om even een funny foto te maken, om te kijken wat de reacties zijn van andere mensen!
2 opmerkingen:

 1. Hoi Yoni,
  fijn dat je op je 2e nieuwe werkdag op je nieuwe plek je, het je naar je zin hebt kunnen maken, als vrijwilliger voor de ouderen. Echt, ik denk dat het wennen is, maar op een gegeven moment vind je het zelf TE leuk, dat je de tijd vergeet zowat. Ik wens je heel veel succes met het daar werken als vrijwilligster. Het zal jou denk ik ook wel een heel erg goed gevoel geven, om dat werk te kunnen doen!
  Wat betreft het huisgenootje, ik hoop ook voor jullie allemaal, dat het goed komt en dat het niet al te lang meer duurt. Het heeft misschien tijd nodig, dat degene moet wennen? Maar als jullie er al van weg moeten gaan, dan is dat ook niet goed toch? Ik hoop eigenlijk dat er snel een oplossing komt.
  Groetjes,
  Christianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor je lieve berichtje, Ik hoop snel dat alles goed komt, en dat binnenkort de rust terug is in de woning!😒

  BeantwoordenVerwijderen