vrijdag 10 augustus 2018

''Uiterlijk of Innerlijk'' ?

Lieve Lezers,

Vandaag wil ik het hebben met jullie over uiterlijk, iedereen kijkt tegenwoordig vaak naar uiterlijk.. Vaak zijn mooie mensen erg populair en geliefd.. Maar waarom? De meeste knappe personen zijn niet eens aardig, en doen lullig tegen andere mensen die het niet zo getroffen hebben met hun uiterlijk.. Baddoo en Tinder zijn tegenwoordig hele populaire datingapps. En daar kan je met een klik een foto beoordelen of je hem of haar aantrekkelijk vind, als je deze persoon niet aantrekkelijk vind ''Swipe je weer verder naar de volgende'' Het is een grote vleeskeuring, maar is dit wel helemaal eerlijk? In hoeverre zijn deze profielen fake? En vaak bewerken mensen hun foto via een snapchat filter zodat ze er mooier uitzien! Allemaal om aantrekkelijk gevonden te worden door hun omgeving. Hele mooie jongens en meisjes weten vaak van zichzelf dat ze knap zijn en gedragen zich ook erg uit de hoogte/arrogant.. Hun weten dat ze bijna iedereen kunnen krijgen, en maken daar helaas vaak misbruik van..? Zijn deze mensen wel echt zo mooi als iedereen denkt? Als we gaan daten hopen we natuurlijk allemaal dat we in de smaak vallen, leuk gevonden worden, en dat er een match is.. Vaak durven de meeste mensen niet af te stappen op hele mooie mensen, bang voor een blunder of afwijzing!

Natuurlijk zijn niet alle aantrekkelijke mensen heel grof of arrogant, je hebt ook hele mooie mensen die ook een prachtig karakter hebben.. Mijn vraag is dus aan jullie, of jullie vaak naar uiterlijk kijken? Ik moet zeggen dat ik ook best redelijk kieskeurig ben. Ik heb ook een ideaal plaatje in me hoofd gemaakt over hoe mijn toekomstige vriend eruit moet zien.. Maar met al die hoge eisen is er uiteindelijk wel iemand die daaraan voldoet? Moet ik niet wat minder op uiterlijk letten? Want zeg nou eerlijk, mooie mannen en vrouwen kunnen de halve wereld krijgen toch? Als tiener gaf ik altijd punten aan de jongens uit mijn omgeving. Hahaha ik en mijn vriendinnetjes moesten daarom altijd erg lachen in het verleden, we gingen dan lekker de stad in om eindeloos jongens te keuren! Maar als je ouder word kijk je echt meer naar karakter, je zoekt uiteindelijk iemand waar je je veilig en prettig bij voelt... En dan besef je pas dat je partner er niet uit hoeft te zien als Bradd Pitt... Eerlijk is eerlijk, als we uitgaan stappen we zeker alleen op jongens en meisjes af die er leuk uitzien, dat doet iedereen natuurlijk, maar als je echt van iemand houd, kijk je door zijn of haar uiterlijk heen geloof me! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties? Vinden jullie uiterlijk of innerlijk belangrijker? En ben jij tevreden met het uiterlijk en karakter van jou partner? Vinden jullie het ook jammer dat de hele wereld voortaan bloedmooi moet zijn? En dat andere kinderen en jongeren gepest worden die niet aan al deze uiterlijke kenmerken voldoen? Ieder mens is mooi op zijn of haar manier, ook als je een beperking hebt of ziekte.. We zijn tenslotte allemaal Uniek, iedereen heeft bijzondere en mooie dingen! En we zouden eens verder moeten gaan kijken als het uiterlijk, want als je een mooi karakter hebt, straal je dat uit!

Deze hele maatschappij is erg hard, de druk om erbij te horen ligt erg hoog, iedereen wil leuk gevonden worden.. Op social media kom je alleen maar fotos tegen waarin mensen eruit zien als fotomodellen, en dat zorgt voor onzekerheid bij andere mensen.. Waarom heb ik niet zo mooi figuur? Of waarom ben ik niet zo populair en geliefd? Vergeet niet dat mensen vaak alleen maar leuke dingen posten op Social Media, en de vervelende dingen verbloemen ze door aan iedereen te laten zien, dat ze altijd een geweldig leven hebben...? Niemand heeft een perfect leven geloof me... Maar ernstige depressies of verdriet delen we natuurlijk nooit online met onze volgers? Ik wil met mijn blog laten zien dat gelukkig zijn niet voor iedereen altijd zo vanzelfsprekend is, ik wil mezelf niet leuker en beter voordoen, ik laat mezelf echt zien, ook met mijn verdriet pijn en ellende! Dat zou iedereen voortaan moeten doen toch? Waarom zou je doen alsof je leven zo geweldig is als het gewoon klote gaat met je? Ik ben altijd heel erg open en ruimdenkend geweest... En hoop met mijn blog andere te inspireren om op Social Media voortaan gewoon eerlijk te gaan zijn over zichzelf in de toekomst.....  Groetjes Yoni


Een reactie posten