vrijdag 10 augustus 2018

''Uiterlijk of Innerlijk'' ?

Lieve Lezers,

Vandaag wil ik het hebben met jullie over uiterlijk, iedereen kijkt tegenwoordig vaak naar uiterlijk.. Vaak zijn mooie mensen erg populair en geliefd.. Maar waarom? De meeste knappe personen zijn niet eens aardig, en doen lullig tegen andere mensen die het niet zo getroffen hebben met hun uiterlijk.. Baddoo en Tinder zijn tegenwoordig hele populaire datingapps. En daar kan je met een klik een foto beoordelen of je hem of haar aantrekkelijk vind, als je deze persoon niet aantrekkelijk vind ''Swipe je weer verder naar de volgende'' Het is een grote vleeskeuring, maar is dit wel helemaal eerlijk? In hoeverre zijn deze profielen fake? En vaak bewerken mensen hun foto via een snapchat filter zodat ze er mooier uitzien! Allemaal om aantrekkelijk gevonden te worden door hun omgeving. Hele mooie jongens en meisjes weten vaak van zichzelf dat ze knap zijn en gedragen zich ook erg uit de hoogte/arrogant.. Hun weten dat ze bijna iedereen kunnen krijgen, en maken daar helaas vaak misbruik van..? Zijn deze mensen wel echt zo mooi als iedereen denkt? Als we gaan daten hopen we natuurlijk allemaal dat we in de smaak vallen, leuk gevonden worden, en dat er een match is.. Vaak durven de meeste mensen niet af te stappen op hele mooie mensen, bang voor een blunder of afwijzing!

Natuurlijk zijn niet alle aantrekkelijke mensen heel grof of arrogant, je hebt ook hele mooie mensen die ook een prachtig karakter hebben.. Mijn vraag is dus aan jullie, of jullie vaak naar uiterlijk kijken? Ik moet zeggen dat ik ook best redelijk kieskeurig ben. Ik heb ook een ideaal plaatje in me hoofd gemaakt over hoe mijn toekomstige vriend eruit moet zien.. Maar met al die hoge eisen is er uiteindelijk wel iemand die daaraan voldoet? Moet ik niet wat minder op uiterlijk letten? Want zeg nou eerlijk, mooie mannen en vrouwen kunnen de halve wereld krijgen toch? Als tiener gaf ik altijd punten aan de jongens uit mijn omgeving. Hahaha ik en mijn vriendinnetjes moesten daarom altijd erg lachen in het verleden, we gingen dan lekker de stad in om eindeloos jongens te keuren! Maar als je ouder word kijk je echt meer naar karakter, je zoekt uiteindelijk iemand waar je je veilig en prettig bij voelt... En dan besef je pas dat je partner er niet uit hoeft te zien als Bradd Pitt... Eerlijk is eerlijk, als we uitgaan stappen we zeker alleen op jongens en meisjes af die er leuk uitzien, dat doet iedereen natuurlijk, maar als je echt van iemand houd, kijk je door zijn of haar uiterlijk heen geloof me! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties? Vinden jullie uiterlijk of innerlijk belangrijker? En ben jij tevreden met het uiterlijk en karakter van jou partner? Vinden jullie het ook jammer dat de hele wereld voortaan bloedmooi moet zijn? En dat andere kinderen en jongeren gepest worden die niet aan al deze uiterlijke kenmerken voldoen? Ieder mens is mooi op zijn of haar manier, ook als je een beperking hebt of ziekte.. We zijn tenslotte allemaal Uniek, iedereen heeft bijzondere en mooie dingen! En we zouden eens verder moeten gaan kijken als het uiterlijk, want als je een mooi karakter hebt, straal je dat uit!

Deze hele maatschappij is erg hard, de druk om erbij te horen ligt erg hoog, iedereen wil leuk gevonden worden.. Op social media kom je alleen maar fotos tegen waarin mensen eruit zien als fotomodellen, en dat zorgt voor onzekerheid bij andere mensen.. Waarom heb ik niet zo mooi figuur? Of waarom ben ik niet zo populair en geliefd? Vergeet niet dat mensen vaak alleen maar leuke dingen posten op Social Media, en de vervelende dingen verbloemen ze door aan iedereen te laten zien, dat ze altijd een geweldig leven hebben...? Niemand heeft een perfect leven geloof me... Maar ernstige depressies of verdriet delen we natuurlijk nooit online met onze volgers? Ik wil met mijn blog laten zien dat gelukkig zijn niet voor iedereen altijd zo vanzelfsprekend is, ik wil mezelf niet leuker en beter voordoen, ik laat mezelf echt zien, ook met mijn verdriet pijn en ellende! Dat zou iedereen voortaan moeten doen toch? Waarom zou je doen alsof je leven zo geweldig is als het gewoon klote gaat met je? Ik ben altijd heel erg open en ruimdenkend geweest... En hoop met mijn blog andere te inspireren om op Social Media voortaan gewoon eerlijk te gaan zijn over zichzelf in de toekomst.....  Groetjes Yoni


2 opmerkingen:

 1. Mag ik je een tip geven?
  Het is nu een flinke lap tekst die best moeilijk leest. Zou je misschien vaker een "enter" kunnen geven en/of de tekst een beetje te verdelen?
  Dat maakt het een stuk overzichtelijker en fijner te lezen ;)

  En over de inhoud van de tekst: voor mij persoonlijk telt het innerlijk/karakter veel zwaarder dan het uiterlijk.
  Wel heb ik grenzen (hoe zeg je dit netjes???) aan zowel uiterlijk als ook het karakter/innerlijk.
  Als eerste zie je ook de persoon zelf dus het uiterlijk, leer je iemand kennen dan komt het innerlijke/karakter pas erbij. En dat is wat mij betreft het belangrijkste.
  Natuurlijk heb ik ook een ideaal beeld maar ik weet ook dat die alleen in dromen bestaan. Komt die persoon qua uiterlijk in de buurt dan is dat natuurlijk geweldig, maar als dat niet het geval is maar het karakter komt wel overeen dan is dat veel belangrijker.
  Iemand kan voor mij nog zo mooi zijn qua uiterlijk, als ze 1 of een aantal van mijn grootste afknappers heeft dan pas ik er voor.
  Ik wil iemand naast mij hebben die bij mij past als persoon en niet om een mooie meid naast mij te hebben die qua karakter zo zwart is als de nacht.

  Maar 100% zeker dat er ook bij zijn waar het karakter niet uitmaakt als ze er maar goed uitzien zodat ze gezien kunnen worden.
  En meestal zijn dat van die types die geen idee hebben wat normen waarden en fatsoen inhouden.
  Iemand met veel geld (patsertje) die wil laten zien dat hij iedereen kan hebben dus die zoekt ze echt uit op uiterlijk.
  En die personen die gaan dan ook alleen voor uiterlijk en of het geld.
  En man of vrouw het maakt niets uit...

  En eerlijk is eerlijk, kijken we niet allemaal om ons heen naar de mensen? ;)
  Niets mis mee, we hebben onze ogen niet voor niets gekregen, niets zo mooi als mensen kijken.
  Wie weet zie je juist die ene waar je je hele leven op wacht.... ;-)

  Je hebt de juiste als je iets hebt aan elkaar, je elkaar kan vertrouwen en steunen als het nodig is. Samen iets opbouwen... elkaar aanvullen en versterken. Om dat te kunnen moet je karakter hebben, uiterlijk heb je hierin niets aan.
  Met uiterlijk alleen zal je dat nooit lukken. Daar ben ik van overtuigt.

  Hoe dat voor andere is dat weet ik niet, maar je vroeg hoe (ik in dit geval) anderen er over denken.
  Voldoende?
  Goedgekeurd of moet ik mijn huiswerk opnieuw maken?
  :D

  (ik sluit wel af met een geintje maar ik ben zeker wel serieus hoor)
  Grtjs, Adje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ad, Ik heb er niks meer aan toe te voegen!! Je hebt helemaal gelijk,😁
   Uiterlijk straalt, Innerlijk bepaald!👌🏻

   Verwijderen